top of page

Sint-Niklaas - Een trotse stad met trotse inwoners

Veel bedrijven zien het als de perfecte locatie om een bedrijf op te richten of om hun onderneming te recolasieren. De reden hiervoor is de centrale ligging tussen Gent, Antwerpen en Brussel met de daarbij horende vlotte connecties (in de mate van het mogelijk in ons Belgenland 😂).

Wat misschien niet alle mensen uit Sint-Niklaas en omstreken weten is de naam afkomstig is van de patroonheilige van de stad, namelijk Nicolaas van Myra. De kerk en de daarbijhorende parochie werden in zijn naam gebouwd, historisch gezien is de naam van de kerk snel in de volksmond gebruikt om naar een groter gebied te verwijzen.

 

De stad heeft 3 deelgemeenten die deel uit maken van "groot Sint-Niklaas". Deze gemeenten zijn: Nieuwkerken-Waas, Belsele en Sinaai. Een leuk feit is dat de oppervlakte van Sint-Niklaas maar +- 10 km² groter is dan die van Sinaai en Belsele maar dat er +- 45.000 meer mensen wonen in de stad dan in de gemeenten.

Wij (FDW-Opleidingen) hebben onze nieuwe locatie op de hoek van de Moerlandstraat en de Knaptandstraat, helemaal niet ver van DE Grote Markt van Sint-Niklaas. Een Sintniklazenoar gelooft maar al te graag dat deze naam in heel België iets betekend en dat is vaak ook het eerste waar we mee gaan "stoefen" als we over onze stad vertellen.

Zonder twijfel, het meest bekende en grootste evenement in Sint-Niklaas is de "Ballonfeesten". Hier worden elk jaar 2 dagen lang ballons opgelaten van alle kleuren en vormen. Hieraan is Villa Pace gekoppeld, een gratis muziekfestival, toegankelijk voor iedereen. Dit jaar (2020) gaat het evenement jammergenoeg niet door vanwege Covid-19, maar ik kijk er alvast naar uit om volgend jaar 2x zo hard te gaan genieten (als het goed weer is natuurlijk 😉)

 

Hopelijk heeft de inhoud van dit artikel je geholpen. Mocht je de inhoud van dit artikel willen bespreken of hebt u nog extra vragen, laat het dan zeker weten in de opmerkingen of spring eens binnen in ons kantoor te Sint-Niklaas voor een koffietje.

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page